Lew Judy

Polityka Prywatności

Niniejsza Polityka Prywatności jest zgodna z przepisami wynikającymi z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r., w skrócie RODO. Ochrona informacji prywatnych dotyczących Użytkowników strony jest dla nas bardzo ważna, w związku z czym dokładamy wszelkich starań, aby każdy czuł się bezpiecznie przeglądając nasze strony internetowe. Polityka prywatności dotyczy wszelkiego rodzaju informacji prywatnych oraz danych osobowych zebranych za pośrednictwem stron internetowych w celach, dla których są one zbierane i przetwarzane.

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, jest Stowarzyszenie Lew Judy z siedzibą przy ul. Ojców Oblatów 1, 54-239 Wrocław.

Jeśli masz pytania dotyczące przetwarzania Twoich danych osobowych przez Parafię, możesz skontaktować się z nami poprzez formularz na podstronie „kontakt”.

Twoje dane osobowe uzyskaliśmy bezpośrednio od Ciebie podczas wysyłania formularza zapytania ze strony internetowej http://lewjudy.pl/kontakt oraz z ogólnie dostępnych danych ze stron internetowych.

Jesteśmy uprawnieni do przetwarzania Twoich danych osobowych, ponieważ jest to niezbędne do obsługi zapytań, które do nas kierujesz przy pomocy formularza kontaktowego.

Przetwarzać Twoje dane osobowe możemy również na podstawie prawnie uzasadnionego interesu w celu:

  • analizowania Twojej aktywności na stronach internetowych lewjudy.pl celem dostosowania usług i treści do Twoich indywidualnych preferencji;
  • dokonywania czynności technicznych oraz rozwiązywania problemów technicznych, związanych z administrowaniem serwerami lewjudy.pl;
  • opracowywania ogólnych statystyk dotyczących korzystania przez Ciebie oraz innych użytkowników strony lewjudy.pl, w tym zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie);
  • zapewnienia bezpieczeństwa i integralności usług, które świadczymy Ci drogą elektroniczną, w tym przeciwdziałania oszustwom i nadużyciom oraz zapewnienia bezpieczeństwa ruchu;
  • kontaktowania się z Tobą, w tym w celach związanych z dozwolonymi działaniami marketingowymi;
  • prowadzenia analiz statystycznych;
  • przechowywania danych dla celów archiwalnych oraz zapewnienia rozliczalności (wykazania spełnienia przez nas obowiązków wynikających z przepisów prawa).

Zgodę na przetwarzanie danych osobowych, możesz wycofać w dowolnym momencie kierując taką prośbę na nasz adres email piotrrotte@op.pl. Będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe, dopóki nie wycofasz zgody.

Informujemy, że podczas korzystania z formularza kontaktowego, użytkownik może zostać poproszony o podanie swoich danych osobowych.

Administratorem danych osobowych będzie Stowarzyszenie Lew Judy z siedzibą przy ul. Ojców Oblatów 1, 54-239 Wrocław. Dane osobowe mogą być przetwarzane Stowarzyszenie Lew Judy z siedzibą przy ul. Ojców Oblatów 1, 54-239 Wrocław, w celu obsługi zapytania z formularza kontaktowego. Stowarzyszenie Lew Judy we Wrocławiu może udostępniać dane osobowe podmiotom powiązanym, zgodnie z art. 23 ust. 3 i 5 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn. Dz.U. z 2002 r., nr 101, poz. 926 ze zm.).

Pełną informację na temat polityki prywatności uzyskasz pod adresem stowarzyszenia: ul. Ojców Oblatów 1, 54-239 Wrocław. Na ten adres prosimy kierować wszelkie zapytania dotyczące ochrony danych osobowych. Stowarzyszenie Lew Judy działa zgodnie z prawem Rzeczypospolitej Polskiej w zakresie ochrony prywatności.

Poprzez pliki “cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. “Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Pliki “cookies” używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Stosowane są, co do zasady, dwa rodzaje plików “cookies” – “sesyjne” oraz “stałe”. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). “Stałe” pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików “cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

Pliki “cookies” wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików “cookies” mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików “cookies” na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików “cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej, bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików “cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Ograniczenie stosowania plików “cookies”, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na naszej stronie internetowej.

Adres
ul. Ojców Oblatów 1, 54-239 Wrocław

Księgarnia
Pn-Pt: 13:00 - 18.00
Nd: 9:30 - 13:00